Макар да не изглежда трудоемко, но на събирания около барбекюто, винаги има някой, който е зачислен към скарата – той отговаря за храната.
Ето как да станете истински майстор на печенето на скара
Следвайте тези съвети за готвене и ще получите резултата, който винаги сте искали.
1. Лед
Ледът не само прави питието ви перфектно, но също така поддържа месото сочно на скарата.
2. Разделете температурата на скара
Ако искате да подготвите хубаво месо, се уверете, че не го препичате. Това е една от най-честите грешки, които повечето хора правят.
За тази цел се събират въглените само от едната страна. Когато месото е готово, го поставете на хладната страна и по този начин, то ще остане топло, без да бъде препечено.
3. Риба
Ако вашата риба ще се разпадне на скарата, има много просто решение. Просто трябва да се накисне в смес от сол и вода, 10 минути преди да я сложите на скарата. Хубаво подсушете преди да я сложите на скарата.
4. Ябълков сок
Ябълковият сок ще подобри вкуса много по-добре, отколкото сосът за барбекю. Най-добре е да поставите ябълковия сок в спрей бутилка и напръскайте месото периодично докато го печете.
5. За да предотвратите залепването на месото.
Просто натъркайте скарата с лук и олио предварително, преди да сложите храната.
6 Също така натриването на гореща скара с половин глава лук ще изчисти всичко, което е върху скарата.
Най-добре е да загреете скарата на най-високата степен, за да изгори всички останали храни, а след това натъркайте усилено с лук набоден на края на вилица.