Най-споделяният сладкиш в мрежата - само бели продукти, а става наситено шоколадов на цвят и вкус!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-споделяният сладкиш в мрежата - само бели продукти, а става наситено шоколадов на цвят и вкус!
Най-споделяният сладкиш в мрежата - само бели продукти, а става наситено шоколадов на цвят и вкус!
8100
Най-споделяният сладкиш в мрежата - само бели продукти, а става наситено шоколадов на цвят и вкус!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Чували ли сте някога за десерта Бабка Нягре ? Ако искате да опитате необичайно нежен сладкиш с пореста текстура и наситено шоколадов цвят, тогава направо отивайте в кухнята! Произхожда от далечна Молдова и с право го наричат Седмото чудо на кулинарията . Причината: всички продукти за приготвянето му са бели, а се получава сладкиш с невероятно шоколадов цвят и уникална пореста текстура.

Няма да ви държим повече в напрежение - ето рецептата за най- невероятния млечен сладкиш :

Невероятен млечен сладкиш

Продукти:

  • 10 яйца
  • 300 грама брашно
  • 300 грама захар
  • 1 супена лъжица сода
  • 200 мл растително масло
  • 300 мл кисело мляко
  • 500 мл прясно мляко
  • 2 с.л. водка

Приготвяне:

сладкиш бабка

Разбийте 10 яйца с миксер до гъст крем. Добавете 300 грама захар и 1 супена лъжица сода за хляб към 300 грама пресято брашно. Към брашнената смес прибавете 20 мл рафинирано растително масло и разбъркайте до гладка смес. Добавете 300 мл кисело мляко, разбъркайте отново. Добавете 500 мл мляко и разбъркайте. Накрая прибавете две супени лъжици водка.

разбити яйца

Бъркайки с лъжица, добавете разбитите яйца към микса по-горе.

яйчен сладкиш

За печене използвайте форма с дебели стени, обилно намазана с масло. Изсипете тестото във формата и покрийте с капак. Печете във фурната 1,5 часа при 200 градуса. След това намалете температурата до 100 градуса и оставете във фурната за още 1,5 часа.

невероятен шоколадов сладкиш

Изключете фурната и оставете десерта вътре поне за половин час. Охладете напълно и пъхнете в хладилника за една нощ. Нарежете на порции и сервирайте.

Подробната рецепта може да видите във видеото по-долу.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft