Няма по-бърз и по-прост сладкиш, а колко божествен е вкусът и ароматът му, показва фактът, че той си остава най-предпочитаният през есенните дни.
Ябълковите лакомства са популярни през есенните месеци, а ако към класическия сладкиш от ябълки, брашно и грис добавите само половин пакетче канела и ще получите комбинация от вкусове, които се запомнят и напомнят за детството.
Ще приготвите този десерт за кратко време, а най-тежката ви работа ще е настъргването на ябълките.
След като всичко е готово, остава само да изчакате нетърпеливо да се изпече, докато прекрасният аромат на канела се носи из дома ви.
Уникален кекс с ябълки и грис
Продукти:
- 1 яйце
- 1 чаша брашно
- 1 пакетче бакпулвер
- 2 чаши настъргани ябълки
- 1 чаша грис
- 1 чаша захар
- 1 пакетче ванилова захар
- 1/2 чаша олио
- 1/2 чаша прясно мляко
- половин пакетче канела
- пудра захар за поръсване
Приготвяне:
Почистете и настържете ябълките, добавете захарта и ваниловата захар и ги оставете да пуснат сок.
В купа се смесват сухите съставки: брашно, бакпулвер, канела, грис, захар и ванилова захар, след което постепенно се добавят олиото, прясното мляко и яйцето, като се разбъркват добре.
Застелете тава с хартия за печене, след което изсипете половината от сместа на дъното и разклатете, за да се разпредели равномерно.
След това се нарежда плънката с ябълките, след което се покрива с останалото тесто.
Печете в загрята на 180 градуса фурна, докато клечка за зъби, забодена в средата на сладкиша, излезе суха, поне 25 минути.
Когато изстине се поръсва с пудра захар.
Да ви е сладко!