Най-трудното му е да настържеш ябълките: уникален Кекс с ябълки и грис, който ухае на есен

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Най-трудното му е да настържеш ябълките: уникален Кекс с ябълки и грис, който ухае на есен
Най-трудното му е да настържеш ябълките: уникален Кекс с ябълки и грис, който ухае на есен
101027
Най-трудното му е да настържеш ябълките: уникален Кекс с ябълки и грис, който ухае на есен
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Няма по-бърз и по-прост сладкиш, а колко божествен е вкусът и ароматът му, показва фактът, че той си остава най-предпочитаният през есенните дни.

Ябълковите лакомства са популярни през есенните месеци, а ако към класическия сладкиш от ябълки, брашно и грис добавите само половин пакетче канела и ще получите комбинация от вкусове, които се запомнят и напомнят за детството.

Ще приготвите този десерт за кратко време, а най-тежката ви работа ще е настъргването на ябълките.

След като всичко е готово, остава само да изчакате нетърпеливо да се изпече, докато прекрасният аромат на канела се носи из дома ви.

Уникален кекс с ябълки и грис

Продукти:

  • 1 яйце
  • 1 чаша брашно
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 2 чаши настъргани ябълки
  • 1 чаша грис
  • 1 чаша захар
  • 1 пакетче ванилова захар
  • 1/2 чаша олио
  • 1/2 чаша прясно мляко
  • половин пакетче канела
  • пудра захар за поръсване

Приготвяне:

Почистете и настържете ябълките, добавете захарта и ваниловата захар и ги оставете да пуснат сок.

В купа се смесват сухите съставки: брашно, бакпулвер, канела, грис, захар и ванилова захар, след което постепенно се добавят олиото, прясното мляко и яйцето, като се разбъркват добре.

Застелете тава с хартия за печене, след което изсипете половината от сместа на дъното и разклатете, за да се разпредели равномерно.

След това се нарежда плънката с ябълките, след което се покрива с останалото тесто.

Печете в загрята на 180 градуса фурна, докато клечка за зъби, забодена в средата на сладкиша, излезе суха, поне 25 минути.

Когато изстине се поръсва с пудра захар.

сладкиш с ябълки и грис

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft