Те са и ефективен съюзник при отслабване, защото богатото им количество фибри намалява чувството на глад
Бадемите са добър източник на калций и желязо, но също така са мощни антиоксиданти, които ще допринесат за нашето здраве. Благодарение на витамин Е, фибри и фолиева киселина, "мокрите" бадеми подобряват храносмилането, помагат при диабет, кожни проблеми и хронични заболявания, като сърдечни проблеми и ревматоиден артрит.
В допълнение, те са ефективен съюзник при отслабване , тъй като богатото им количество фибри намалява чувството на глад, а оттам и приема на калории, като по този начин насърчава загубата на тегло.
Най-добрият подход е да се накиснат в две чаши вода за 24 часа.
Начин на приготвяне: Поставете около 250 грама бадеми в купа и ги залейте с топла вода.
Снимка: pixabay
След 12 часа отцедете водата и добавете две лъжици сол.
След това отново напълнете съда със загрятата отцедена и подсолена вода и оставете бадемите в нея за още 12 часа.
След 24 часа във вода лесно ще премахнете кафявата кора от бадемите, ако вече не се е отделила сама.
Вярно е, че някои практикуват накисване на бадеми само за една нощ, но 24 часа е оптималният период.
Можете да използвате накиснати бадеми в продължение на седем дни, като изядете 4 от тях сутрин.