Сметаната сама по себе си е отлична съставка, а освен това служи като отлична основа за приготвяне на различни ястия: от деликатни десерти до пищни шедьоври
Ние ще ви дава рецепта за изненадващо нежни и сочни пилешки бутчета, с които ще си оближете пръстите и на следващия ден пак ще ги направите . Като основна съставка, с изключение на бедрата, са подходящи всякакви части от пилешкото месо.
Марината на базата на ферментирал млечен продукт допълнително омекотява месото, горчицата и чесъна и лука
Съставките
Пилешко бутчета 700 g
лук 1 бр
чесън 3 скилидки
сметана 200 мл
Дижонска горчица 1 ч.л.
червен пипер 1 ч.л.
сол на вкус
Слънчогледово масло 1 супена лъжица
подготовка
Изсушете пилешките бедра с хартиена кърпа, сложете ги на дъска за рязане и леко ги набийте с точилката. Поставете подготвения продукт в намазнена, устойчива на топлина форма. Добавете половин нарязан лук и нарязан чесън.
Добавете горчица, сол, червен пипер към сметаната. Разбъркайте. Изсипете пилето и зеленчуците в получената марината. Оставете за поне един час.
Поставете пилето във фурната, предварително загрята на 200 градуса, за 50-60 минути.
Сервирайте горещи пилешки бутчета с всяка гарнитура: картофи, пюре, задушени или пресни зеленчуци. Приятен апетит!