Необходими съставки:
● 500 гр готово картофено пюре
● 250 гр кашкавал
● 200 гр бекон нарязан на тънки филийки
● 2 яйца
● 150 гр галета
● половин супена лъжица нарязан магданоз
●1 чаена лъжичка пармезан
Приготвяне:
От пюрето направете топки, а след това по всяко топче поставете парче кашкавал. Топчетата се разточват в счупените яйца, а след това в сместа от галета, пармезан и ситно нарязан магданоз. Всички топки се завиват с бекон, а след това ги поставете на пръчици за шиш, които преди това сте натопила във вода. Запържвате в горещо олио за няколко минути, като единия край на шиша ще държите с ръка, за да може постоянно да въртите топчетата, с цел равномерно да се изпържат от всички страни. Когато ги изпържите ги поставете на кухненска хартия, с цел да се отцеди излишната от мазнина.
И ...