Пиле и бяло вино - перфектната комбинация за ястие и питие! А какво ще кажете, ако вместо да поднесем виното към пилето, просто го сготвим във вино? Сигурни сме, че вече усещате невероятния му вкус! Ето и лесната рецепта за Задушено пиле в бяло вино :
Задушено пиле в бяло вино
Необходими продукти:
1 пиле, около 800 гр.
100 мл олио
100 гр моркови (1-2 броя)
50 гр лук (1 глава)
200 мл бяло вино (1 чаена чаша)
150 гр. домати (2-3 броя)
100 гр.
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка копър
1 чаена лъжичка червен пипер
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Пилето, нарязано на порции, се задушава в мазнината заедно с морковите, нарязани на кубчета, и лука, нарязан на филийки. Като се зачерви месото, се прибавят червеният пипер, доматите, нарязани на ситно, чушките, нарязани на ивици, магданозът и копърът, нарязани на едро, и черният пипер. Ястието се залива с виното и 1 чаена чаша топла вода, посолява се и се остава да ври на тих огън, докато остане на мазнина.