Наливам 1 чаша вино на пилето и става специалитет от 5-звезден ресторант:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Наливам 1 чаша вино на пилето и става специалитет от 5-звезден ресторант:
Наливам 1 чаша вино на пилето и става специалитет от 5-звезден ресторант:
8047
Наливам 1 чаша вино на пилето и става специалитет от 5-звезден ресторант:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пиле и бяло вино - перфектната комбинация за ястие и питие! А какво ще кажете, ако вместо да поднесем виното към пилето, просто го сготвим във вино? Сигурни сме, че вече усещате невероятния му вкус! Ето и лесната рецепта за Задушено пиле в бяло вино :

Задушено пиле в бяло вино

Необходими продукти:

1 пиле, около 800 гр.

100 мл олио

100 гр моркови (1-2 броя)

50 гр лук (1 глава)

200 мл бяло вино (1 чаена чаша)

150 гр. домати (2-3 броя)

100 гр.

чушки (2-3 броя)

1/2 връзка магданоз

1/2 връзка копър

1 чаена лъжичка червен пипер

черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:

Пилето, нарязано на порции, се задушава в мазнината заедно с морковите, нарязани на кубчета, и лука, нарязан на филийки. Като се зачерви месото, се прибавят червеният пипер, доматите, нарязани на ситно, чушките, нарязани на ивици, магданозът и копърът, нарязани на едро, и черният пипер. Ястието се залива с виното и 1 чаена чаша топла вода, посолява се и се остава да ври на тих огън, докато остане на мазнина.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft