Азиатската кухня съчетава напълно несъвместими, на пръв поглед и вкус неща. Но резултатът е винаги един - вкусно ястие с необичаен сос . Да, това е последното, което успешно подчертава основните съставки и дава характер на готовото ястие.
Рецепта на пилешки гърди в соев сос предполага присъствието не само на обичайните ароматни дресинги, но и сладката нотка на мед, както и хрупкавия сусам.
Съставките
Пилешко филе 500 грама
Соев сос 4 супени лъжици
мед 3 супени лъжици
Слънчогледово олио 3 супени лъжици
чесън 3 скилидки
къри на вкус
Черен пипер на вкус
джинджифил на вкус
сусам 1 супена лъжица
Подготовка
Нарежете пилето на средни парчета и го поставете в марината, която сте направили като сте смесили соевия сос, джинджифила, чесъна, минат през пресата, къри и пипер. Оставете за 1 час.
В тиган загрейте олиото, прибавете меда и оставете да се стопи. Поставете парчетата филе и изпържете до златисто- кафяво.
Поръсете със сусамените семена.
Сервирайте пилешки гърди със сусамово семе до ориза, популярна ориенталска гарнитура и се насладете на божествения вкус