Дори опитните готвачи може да имат проблеми с приготвянето на филе от домашни птици , защото най-често то е сухо. Но тази рецепта ще ви помогне да приготвите най-сочното пилешеко месо без много усилия. Филето се получава изключително крехко и вкусно , а освен това се готви много бързо.
Крехко и сочно пилешко за 5 минути
Продукти:
500 г пилешко филе (може да се използва пуйка)
2 скилидки чесън
1 ч.л. мед
1 белтък
1 ч.л.
2 с.л. нишесте
няколко супени лъжици соев сос
1 с.л. лимонов сок
черен пипер, сол по ваш вкус
2 ч.л. сусамово семе
Приготвяне:
Нарежете филето на парчета, което ще бъде удобно да се набодат с вилица. Сложете ги в дълбока купа.
Поръсете със сол, черен пипер на вкус и изсипете лимоновия сок. Разбъркайте и оставете настрана за 20 минути.
През това време в друга купа смесете меда, соевия сос, горчицата, сусамовото семе и изцедете чесъна с преса. Разбъркайте до гладкост.
Разбийте белтъка с тел, добавете нишестето и разбъркайте добре. Можете да използвате всякакво нишесте.
Изсипете сместа с яйцата в месото и разбъркайте.
Изсипете умерено количество растително масло в тигана, загрейте и сложете вътре филетата. Пържете пет минути на максимален огън, като бъркате през цялото време.
След това намалете котлона на умерена температура, добавете соса и запържете още пет минути.
След като месото стане златисто кафяво, дръпнете от огъня и сервирайте топло.