Полезността на това "слънчево зрънце" е легендарна. В крайна сметка той съдържа цял комплекс от витамини и минерали, които се усвояват перфектно от тялото.
Тиквата запазва свойствата си перфектно, дори ако се съхранява дълго време при стайна температура. Този плод е много полезен не само суров, но и варен. От тиквата се правят вкусни ястия, супи, палачинки, конфитюри и сокове.
Но малко хора знаят, че тиквата е отлично средство за борба с високите нива на кръвната захар и холестерола. Днес ще споделим с вас една чудесна рецепта за напитка от тиква, която ще ви помогне да се справите с тези проблеми.
Как да намалим холестерола у дома
СЪСТАВКИ
- 100 г сурова тиква
- 0,5 с.л. чиста вода
ПОДГОТОВКА
Обелете тиквата и я нарежете на малки парченца.
Поставете ги в блендер, добавете вода и разбийте до гладкост.
Тази напитка трябва да се консумира по 250 г на ден на празен стомах половин час преди хранене. Трябва да пиете тиквена вода всеки ден в продължение на един месец. Ще забележите резултата само след 30 дни! Учените са доказали, че целият комплекс от витамини в тиквата забавя стареенето на организма.
Тоест тиквата може да служи както като отлично ястие на масата, така и като естествено лекарство. Може да се намери както по рафтовете на магазините, така и на пазарите за хранителни стоки. Но най-добре е да замразите тиквата във фризера и да я ядете през цялата година. При замразяване запазва всички витамини и вкус. Можете лесно да приготвите всяко ястие!