Намерих я! Това е моята рецепта: Задушено пиле по юнашки - леко го запържвам, добавям винце и...
29 Юли 2016
9246
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Днес ви предлагаме едно ястие от огнената испанска кухня - сочно пиле, задушено със зеленчуци и вино. Получава се истинска фантазия, а е лесно и не отнема много време!
Продукти:
1 червена чушка
2 глави лук
3 скилидки чесън
1,2 кг пиле
2 с.л.
зехтин
2 ч.л. червен пипер
200 гр. ориз
175 мл сухо бяло вино
450 мл зеленчуков бульон
75 гр. маслини
зелени подправки на вкус
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Измийте чушката, нарежете на четвъртинки, махнете семената.
- Обелете лука. Нарежете зеленчуците на кубчета с размер на 1 х 1 cm. Чесънът трябва да се нареже възможно най-фино.
- Измийте пилето и го подсушете. Нарежете го с голям нож на 8 парчета. Подправете със сол и черен пипер.
- В дълбок тиган загрейте зехтина. Запържете парчетата пилешко до златисто-кафяво. След това ги поставете в отделна купа.
- В тигана добавете малко зехтин и запържете вътре лука, чесъна и черния пипер в продължение на 3 минути на умерен огън.
- След това разбъркайте вътре червения пипер и ориза. Запържете за няколко секунди, като разбърквате интензивно. Изсипете в бялото вино и задушавайте ориза около 3 минути.
- Добавете в ориза доматите, дафиновия лист, налейте зеленчуковия бульон и оставете да заври. Ако използвате пресни домати, обелете ги.
- Поставете пилешките парчета върху ориза. Покрийте тигана с алуминиево фолио или капак и го пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна на най-долната скара. Печете около 50 минути.
- Добавете към ястието нарязаните маслини, магданоза, сол и черен пипер на вкус, и го оставете да престои в продължение на 5 минути в изключена фурна.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари