Намерих я! Това е моята рецепта: Задушено пиле по юнашки - леко го запържвам, добавям винце и после си облизвам пръстите!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Намерих я! Това е моята рецепта: Задушено пиле по юнашки - леко го запържвам, добавям винце и после си облизвам пръстите!
Намерих я! Това е моята рецепта: Задушено пиле по юнашки - леко го запържвам, добавям винце и...
9246
Намерих я! Това е моята рецепта: Задушено пиле по юнашки - леко го запържвам, добавям винце и после си облизвам пръстите!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес ви предлагаме едно ястие от огнената испанска кухня - сочно пиле, задушено със зеленчуци и вино. Получава се истинска фантазия, а е лесно и не отнема много време!

Продукти:

1 червена чушка

2 глави лук

3 скилидки чесън

1,2 кг пиле

2 с.л.

зехтин

2 ч.л. червен пипер

200 гр. ориз

175 мл сухо бяло вино

425 гр. домати от консерва

450 мл зеленчуков бульон

1 дафинов лист

75 гр. маслини

зелени подправки на вкус

сол и черен пипер на вкус

задушено пиле

Приготвяне:

  1. Измийте чушката, нарежете на четвъртинки, махнете семената.
  2. Обелете лука. Нарежете зеленчуците на кубчета с размер на 1 х 1 cm. Чесънът трябва да се нареже възможно най-фино.
  3. Измийте пилето и го подсушете. Нарежете го с голям нож на  8 парчета. Подправете със сол и черен пипер.
  4. В дълбок тиган загрейте зехтина. Запържете парчетата пилешко до златисто-кафяво. След това ги поставете в отделна купа.
  5. В тигана добавете малко зехтин и запържете вътре лука, чесъна и черния пипер в продължение на 3 минути на умерен огън.
  6. След това разбъркайте вътре червения пипер и ориза. Запържете за няколко секунди, като разбърквате интензивно. Изсипете в бялото вино и задушавайте ориза около 3 минути.
  7. Добавете в ориза доматите, дафиновия лист, налейте зеленчуковия бульон и оставете да заври. Ако използвате пресни домати, обелете ги.
  8. Поставете пилешките парчета върху ориза. Покрийте тигана с алуминиево фолио или капак и го пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна на най-долната скара. Печете около 50 минути.
  9. Добавете към ястието нарязаните маслини, магданоза, сол и черен пипер на вкус, и го оставете да престои в продължение на 5 минути в изключена фурна.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft