Това невероятно тесто за кнедли открих в рецептурник от преди 10 години. Веднага бях поразена от съставките, които са включени в рецептата-кисело мляко и мая! Истината е, че кнедлите стават много вкуси по тази рецепта! Бях изумена!
Стават толкова вкусни, нежни, въздушни и сочни! Просто невероятно! Всички съседи и роднини подготвят своите кнедли само по тази рецепта! Не вярвате?! Несъмнено ви я препоръчвам!
Пухкаво тесто за кнедли с кисело мляко .
Съставки:
Брашно 600 грама;
Яйца 2 броя;
Вода 0,5 чаши;
Кисело мляко 0,5 чаши;
Захар 2 супени лъжици;
Сол 0.5 чаена лъжичка;
Суха мая 2 чаени лъжички.
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата, добавете водата и киселото мляко.
За пълнеж е подходящо да използвате: зеле, картофи, сирене, плодове.
Кнедлите по тази рецепта стават много пухкави. Можете да ги приготвите на пара или просто варени. Стават отлични и при двата варианта.
Приятен апетит!