За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Намерих я на едно пожълтяло листче в тефтера на баба - забърках, изпекох, нарязах. Е, облизахме си пръстите! Супер мармаладки!
Намерих я на едно пожълтяло листче в тефтера на баба - забърках, изпекох, нарязах. Е, облизахме...
20 Октомври 2016
193133
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Десерти
Намерих я на едно пожълтяло листче в тефтера на баба - забърках, изпекох, нарязах. Е, облизахме си пръстите! Супер мармаладки!
свързани рецепти
Мойте Рецепти
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
За тестото: 250гр. свинска мас 1 яйце 2 жълтъка 100 гр. захар 30 мл прясно мляко 1 бакпулвер 1 ванилова захар 500 гр. брашно мармалад по желание
Невероятно вкусни мармаладки - изборът на плънката оставяме на вас! Ние ги направихме с мармалад от шипки. В съд за месене сложете разтопената мас, яйцето и жълтъците, захарта, бакпулвера и ваниловата захар и с макрес разбийте добре тестото. Накрая добавете брашното и с ръка омесете средно меко тесто. Разделете на две части. Половината от тестото разточете с точилка с размерите на тавата, намажете отгоре мармалад и покрийте с втората част от тестото. Отгоре с нож маркирайте дребни кубчета - 1см. на 1см. Печете 20 минути на 200 градуса, след това намалете на 180 градуса и печете още 25 мин. Нарежете сладкиша на кубчета и поръсете с пудра захар.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари