Намура - арабска пита с грис
![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
18 Октомври 2012
45226
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
50 г масло
500 г грис
400 мл мляко
250 г захар
10 г бакпулвер (1 пакетче)
1 ч.ч. настърган кокосов орех
За сиропа:
500 г захар
сока на един лимон или портокалова кора
За гарниране:
бадеми
Приготвя се сироп от захарта и 500 мл вода и се ароматизира с лимонов сок или портокалова кора. Съединяват се сухите съставки (грис, настърган кокосов орех, бакпулвер, захар) и течните съставки (разтопено масло и мляко). Смесват се добре, докато тестото стане гладко. Тестото се изсипва в намазнена и набрашнена тавичка, с мокър нож се реже на квадрати или ромбове, върху всеки се слага един обелен бадем. Пече се в гореща фурна (200 С) само за 10 минути. Залива се със сиропа и се охлажда.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари