По тази рецепта можете лесно да приготвите отлично сочно месо с вкус точно като типичния турски специалитет - пилешки кебап . Това е истински деликатес, за който ви трябва само килограм пилешко и малко време. Освен това не е нужно да включвате фурната или скара, можете да приготвите месото бързо в тиган. Ето рецептата за чудния Шиш-кебап на тиган :
Шиш-кебап на тиган
Продукти:
1 кг пиле без кости (бутчета и гърди)
4 с.л.
1 с.л. доматено пюре или кетчуп
1/2 ч.л. червен смлян пипер
1/2 ч.л. смлян черен пипер
1/2 с.л. чили
1/2 с.л. кимион
сол на вкус
щипка канела
чеснова паста или счукан чесън
1 с.л. зехтин
1 с.л. оцет
пръчици за шишчета
Приготвяне:
Нарежете пилето на по-малки парчета и пригответе маринатата.
Сложете киселото мляко в купа, добавете пюре или кетчуп, червен пипер, черен пипер, чили, кимион, сол, канела, счукан чесън, налейте зехтина, оцета и лимоновия сок.
Тайната е основно в комбинацията от три съставки – кисело мляко, олио, оцет и лимонов сок.
Това е най-лесният и вкусен начин за предпазване на месото от изсъхване и се използва основно в турската кухня.
Разбъркайте маринатата, сложете месото в нея и разбъркайте добре.
Покрийте и оставете да се маринова поне 4 часа (за предпочитане една нощ).
Готовото месо набодете на шишчетата.
Намажете тигана с олио, загрейте го и запържете върху него готовото месо.
Изпечете старателно от всички страни и може да сервирате.
По време на препичането мажете с мазнина според нуждите.
Пожелаваме ви добър апетит!