Необходимо ви е:
250 гр листа тесто
2 тиквички
1 жълта чушка, нарязани на кубчета
2 домата
2 глави лук, ситно нарязани
2 яйца
100 гр кашкавал ементал, рендосан
100 мл мазна сметана (без захар)
малко сух риган
4 листенца босилек, ситно нарязани
2 супени лъжици зехтин
сол, черен пипер
Приготвяне:
- Доматите нарежете на кубчета и ги поставете в цедка, за да се отцеди цялата течност, която ще пуснат.
- Измийте тиквичките и ги нарежете на кръгчета
- В 2 супени лъжици зехтин запържете лука. След 2-3 минути добавете останалите зеленчуци и допържете за 5 минути.
- Разпънете тестото. Разделете на 6 части.
- На тестото поставете голяма част от изрендосвания кашкавал, а отгоре разпределете зеленчуците, които преди изцедихте от излишната течност.
- В една купа разбийте яйцата със сметаната. Добавете нарязаният босилек, сол и черен пипер на вкус.
- С тази смес полейте питичките. Отгоре поръсете с останалият настърган кашкавал.
- Сложете ги да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20 минути.
- Внимателно извадете питичките и почерпете веднага.