Ако искате да се почувствате истински италианец, пробвайте рецептата на италианските майстори-пицари за съвършената пица.
Тайната не е в броя на съставките, а в качествените и добре подбрани продукти. Освен това тестото трябва да почива поне 8-9 часа, защото така пицата е най-вкусна.
Омесете тесто от всички съставки в реда, в който са изброени (водата трябва да е топла). Щом го омесите, оставете го да почива поне 8-9 часа. Преди да подредите плънката върху тестото, пригответе тавите за пица и ги сложете да се загряват във фурната на 220-250 градуса.
Разточете тестото и изтупайте излишното брашно. Прехвърлете го в предварително намазнена тава, покрита с хартия за печене. Добавете отгоре нарязани домати и сол, и залейте с малко зехтин. Печете на най-долната скара около 15 минути.
Щом основата е готова, поръсете отгоре моцарела и прехвърлете тавата на най-горната скара за няколко минути. Поръсете всичко с пресен босилек и отхапете с удоволствие!
За Жената
Рецепти за готвене
Пица
Направете сами съвършеното парче пица - тайната на италианските майстори-пицари
Направете сами съвършеното парче пица - тайната на италианските майстори-пицари
10 Март 2016
70403
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари