Направете сами точена баница със сирене - лесно е!
25 Юли 2015
15621
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
От посочените съставки се замесва меко тесто (маята се разтваря предварително в топлото мляко и след като шупне се замесва с останалите продукти и брашното).
След това тестото се разделя на 10 равни части и се оставя да престои половин час.
Върху набрашнен плот от всяка топка тесто се разточва възможно по-тънка кора, напръсква се с малко олио и отгоре се ръси обилно със сирене. Завива се на руло и рулата се редят като охлювче в намазнена тава. Отгоре баницата се намазва с разбито яйце, след което се подреждат парчета масло или маргарин (за по-мека коричка). Пече се 20 минути на 250 градуса и още 20 минути на 150.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари