Необходимо ви е:
1 хлебче
150 мл прясно мляко
черен пипер
100 г лук, ситно нарязан
1 супена лъжица смляни сухи подправка (пикантина или вегета)
1 опаковка замразени кори за баница (500 гр)
30 г брашно
500 гр смесено мляно месо (телешко и свинско месо)
100 г кашкавал (12 листа )
3 яйца
75 гр кетчуп
100 гр майонеза
Приготвяне:
- Към месото прибавете млякото, разбъркайте и оставете малко да поседят заедно.
- В месото добавете малко черен пипер, 2 яйца, лук и смлените сухи подправки. Хубаво с ръка омесете, докато се съединят всички съставки.
- Половината от корите тесто тънко разпънете на набрашнена повърхност. На половината от тестото разпределете половината от листата кашкавал. Сгънете с празната част и отново разпънете с размера на тавата, в която ще печете.
- В единият край на листа тесто поставете половината от плънката с месо и омотайте като руло. Поставете в тава, покрита с хартия за печене.
- Същата процедура се повтаря и с втората половина от тестото, плънката и кашкавала.
- И двете рула намажете с четка с едно разбито яйце и ги поставете да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30-40 минути.
- Кетчуп и майонеза смесвате и почерпете с изпеченото руло, нарязано на парчета.