18 Март 2014
6280
Снимков материал: pixabay.com
Съществуват разни технологии за получаване на захар или сладък сироп от захарно цвекло в промишлени условия. Но ние ви предлагаме съвсем лесна рецепта, достъпни за всички, които се стремят към здравословен начин на живот или по свои здравословни причини е необходимо да избягват консумацията на рафинирана захар.
Измийте и обелете цвеклото.
Нарежете го на тънки шайби и ги поставете в глинен съд. Сложете съда в тава с вода във фурната, така че да се готви на пара, като също така цвеклото а ако разполагате с уред или кошничка за приготвяне на пара, използвайте тях). От време на време го проверявайте - то трябва да омекне. След това поставете цвеклото върху хартия за печене и отново във фурната. Сега цвеклото е необходимо да изсъхне.
После само смелете сухите шайби и използвайте полученото брашно като заместител на захарта.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари