Зарадвайте вашите близки с този домашен течен шоколад, който може да си направите още днес, ако не разполагате с време да отидете до супер маркета и да се сдобиете с купешки.
По-добър от Нутела и се приготвя само за 15 минути, а ще се насладите на неговия вкус цял ден.
Необходими съставки са 150 милилитра вода, 300 грама захар, 2 пакетчета ванилова захар, 200 гр. масло, 200 грама мляко на прах, 100 грама бял и 100 грама черен шоколад.
Дали шоколадът ще бъде за готвене или обикновен, изборът е ваш.
Приготвяне:
Водата поставете в купа и разбъркайте със захарта с ванилията, след това се оставя всичко да се затопли на слаб огън, докато захарта се стопи напълно.
Добавете белият шоколад и бъркайте докато се разтопи. Като започне да дава признаци на бълбукане, махнете от огъня и оставете сместа да се охлади.
В сместа добавете млякото на прах и маслото и разбъркайте добре.
Ако искате течният шоколад да бъде по- сладък добавете смлени лешници.
Оставете в хладилника за около половин час, а след това започнете с намзването на филии, палачинки или просто се наслаждавайте на течния шоколад с голяма лъжица и нищо повече!