Първо пригответе тиквата: обелете я и я настържете на ръка или в кухненски робот. Сложете олиото в тенджера и поставете вътре тиквата, захарта, ванилията и лимоновата кора. Оставете сместа на слаб огън, докато тиквата омекне и водата се изпари. Може да сложите и канела, ако искате, чудесно си пасва с тиквата. Но за да запазите жълтия цвят на сладкиша, не добавяйте канела.
За корите: смесете всички продукти до получаването на тесто, което е хомогенно и може да се меси. Не го месете прекалено - само колкото да бъде хомогенно. Оставете го да почине пет минути.
Разделете тестото на две, разточете първата част на лист и го поставете в тава, покрита с хартия за печене. След това разпределете отгоре тиквата и покрийте с кора от второто тесто.
Набодете тестото с вилица на няколко места и пъхнете пая да се пече около 40 мин. в загрята предварително фурна. Извадете готовия пай от фурната, поръсете го с пудра захар и охладете. Нарежете на квадрати и се насладете на най-ароматния сладкиш, който сте опитвали.
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Направете си сочен тиквен пай и кухнята ви ще се изпълни с вдъхновяващ аромат
Направете си сочен тиквен пай и кухнята ви ще се изпълни с вдъхновяващ аромат
16 Януари 2016
28825
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари