Направете така и нито едно яйце няма да се пукне при варенето! 6 задължителни стъпки:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Направете така и нито едно яйце няма да се пукне при варенето! 6 задължителни стъпки:
6611
Източник: actualno.com
Снимков материал: pixabay.com
Направете така и нито едно яйце няма да се пукне при варенето! 6 задължителни стъпки:

Всяка година прилагаме всички трикове, споделени от баби, майки и съседки, за да не се спукат яйцата за Великден при варене. И въпреки това винаги има "жертви".

Затова решихме да споделим с вас няколко основни тънкости , с които да избегнете пукането на черупките при варене.

Предлагаме да следвате стриктно онова, което ще ви кажем и няма да има изненади.

Тънкости и хитрини , които всяка домакиня трябва да узнае - направете така и нито едно яйце няма да се пукне:

варене яйца

Не използвайте твърде голяма тенджера

Това е правило номер 1, към което да се придържате. Имайте предвид, че ако съдът е твърде голям, яйцата ще се блъскат в стените му по време на варене и това ще допринесе за пропукване на черупките.

Големи количества

Няма нищо лошо в това да боядисате цяла дузина с яйца, но е важно да не прекалявате с броя в тенджерата. Отделете си повече време за варене, ако сте решили да декорирате много яйца. Сложете ги на няколко пъти да се варят и така ще избегнете брак.

варене на яйца кърпа

Сложете кърпа на дъното

Когато водата заври, съществува опасност яйцата да започнат да се удрят по дъното или едно в друго. За да избегнете това, задължително покрийте тенджерата с кърпа.

Сол и оцет във водата

Двете съставки се добавят още в самото начало. Те запазват черупките здрави, а и след като решите да ги белите, ще ви е много по-лесно.

великденски яйца варене

Ниска температурна разлика

Голяма грешка е да извадите яйцата от хладилника и директно след това да ги сложите в тенджерата на котлона. Разликата в температурата ще ви гарантира поне няколко пропукани черупки и разочарование.

Ниска температура на варене

След като заври водата, намалете температурата и оставете тенджерата на бавен огън. Окол 10 минути са напълно достатъчни, за да имате накрая здрави и твърдо сварени яйчица, готови за декориране. Направете го точно така и няма да има нито едно пострадало яйце!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft