Направете ТОВА и всяко месо става крехко като младо ярешко - можеш даже да го дъвчеш с устни!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Направете ТОВА и всяко месо става крехко като младо ярешко - можеш даже да го дъвчеш с устни!
Направете ТОВА и всяко месо става крехко като младо ярешко - можеш даже да го дъвчеш с устни!
9121
Направете ТОВА и всяко месо става крехко като младо ярешко - можеш даже да го дъвчеш с устни!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Невъзможно е да откажете такова меко, нежно и безумно сочно месо в зеленчуков сос! Дори най-жилавото месо с този лесен трик ще стане толкова крехко, че наистина можете да го ядете с устни без да го дъвчете! А тайната е проста - ето как да си приготвите най-крехкото месо в зеленчуков сос :

крехко месо в тиган

Най-крехкото месо в зеленчуков сос

Съставки:

Месо (например говеждо) - 2 кг

Сол и черен пипер на вкус

Целина - 2 стръка

Растително масло - 80 мл

Чесън - 2 скилидки

Лук - 2 глави

Моркови - 1 бр.

Чушка - 1 бр.

Сол, кориандър - 1 чаена лъжичка

Винен оцет - 1 супена лъжица

Вода - 400 мл

Захар - 1 супена лъжица

Мащерка, дафинов лист - на вкус

Приготвяне:

Нарежете месото на едри парчета, посолете и поръсете черен пипер от двете страни.

парчета говеждо

Изсипете растително масло в тиган, запържете чесъна и след това запечатайте месото от всички страни, докато образува коричка.

месо запечатване

Извадете месото. Изсипете в същия тиган нарязаните зеленчуци: лук, целина, моркови, чушки. Подправете на вкус.

тиган със зеленчуци

Налейте винения оцет, вода и захар, след което върнете месото обратно в тигана. Покрийте месото със зеленчуци, захлупете с капак и оставете да къкри 1,5 часа на слаб огън.

месо в зеленчуков сос

Извадете месото, пасирайте зеленчуците с пасатор на пюре.

пасирани зеленчуци

Върнете месото, добавете мащерка и дафинов лист на вкус. Оставете да къкри още 10 минути под капак.

говеждо в сос

Сервирайте с варени картофи или друга гарнитура. Това е много вкусно, крехко месо, лесно се разделя на влакна - а в комбинация с ароматен зеленчуков сос е направо бомба!

сочно месо в зеленчуков сос

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft