Любимите плодове на зимата, цитрусовите, имат само един малък недостатък - понякога трудно се белят и заедно с кората пада и част от пулпата.
С един простичък трик обаче всичко става много лесно и кората на портокала сама пада от пулпата. За целта е необходимо да подложите портокала на "предварителна обработка".
Сложете го в микровълновата фурна за 10 секунди. Това време е напълно достатъчно, за омекне кората и затоплянето на портокала по никакъв начин няма да се отрази на сочността му.
След прилагането на този метод кората буквално ще се "отлепи" от плода и ще са ви необходими секунди да го обелите.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари