Направих сладко от кайсии - Остават цели половинки, без да стават на пихтия
1 Септември 2024
12430
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Рецепта:
- кайсии (за предпочитане твърди) - 3 кг,
- захар - 2 еднолитрови буркана.
- Сварете сироп: захар + 600 г вода.
С горещия сироп се заливат кайсиите и се оставят за 8 часа. След това отцедете сиропа, оставете го да заври и отново залейте кайсиите, като ги оставите за 8 часа (може и за един ден).
Повторете процеса два пъти.
След това варете кайсиите със сиропа за 15 минути на умерен огън, без да разбърквате. Може да добавите всякакви ядки 5 минути преди да са готови - аз предпочетох бадеми.
Алтернативен вариант: натрошете костилките на кайсиите, изсушете ги във фурната и ги добавете към сладкото.
Поставете готовото сладко в стерилизирани буркани и затворете със стерилни капаци. Съхранявайте сладкото в хладилник, където запазва качеството си за дълго време!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари