Направих тази торта за рождения ден на съпруга ми! Когато я опитате ще разберете защо се казва...
3 Юни 2017
17328
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
за основата
3 готови рула с пълнеж по избор
за крема
1 чаена лъжичка течна ванилия
300 грама заквасена сметана
250 милилитра сладкарска сметана за разбиване
100 грама пудра захар
2 супени лъжици кремообразно кондензирано мляко
за поръсване
100 грама смлени орехи
100 грама захар
20 грама масло
Пригответе форма за торта, нарежете рулата и покрийте с тях основата и част от стените й. В купа сложете сладкарската сметана и ванилията, разбийте до получаването на еднородна смес.
Прибавете заквасената сметана, кондензираното мляко и пудрата захар.
С миксер разбийте на средна скорост и изсипете сместа във формата. Загладете повърхността и поръсете със смлените орехи. Загрейте сух тиган и разтопете захарта, прибавете маслото и разбъркайте докато получите карамел.
Още топъл разпределете върху ядките. Охладете и замразете тортата за 2-3 часа. Десет минути преди да сервирате я извадете, за да отпусне, разрежете и поднесете.
С миксер разбийте на средна скорост и изсипете сместа във формата. Загладете повърхността и поръсете със смлените орехи. Загрейте сух тиган и разтопете захарта, прибавете маслото и разбъркайте докато получите карамел.
Още топъл разпределете върху ядките. Охладете и замразете тортата за 2-3 часа. Десет минути преди да сервирате я извадете, за да отпусне, разрежете и поднесете.
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари