Направо избих рибата с това на празничната вечеря! Никой не позна какво е, преди да опитат, а...
26 Юли 2016
839975
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Ако търсите нещо оригинално за празничната трапеза, непременно обърнете внимание на тази рецепта. На първо място, тя е изключително проста. На второ място, поради необичайния си външен вид и превъзходен вкус ястието със сигурност ще вземе акъла на всички ваши гости - млади и стари.
На пръв поглед, това ястие наподобява пилешки бутчета. Но в действителност това е мляно пилешко в тесто. Между другото, ястието е много икономично. От две пилешки филенца се получават повече от 20 "бутчета".
Продукти:
250 гр. брашно
1 чаша кисело мляко
500 гр.
пилешка кайма
1 глава лук
80 гр. солети
1/2 ч.л. сода бикарбонат
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Използвайте готово бутер тесто. Ако искате да е домашно, замесете го по тази рецепта: смесете киселото мляко, содата за хляб, сол на вкус и брашното. Омесете от продуктите меко тесто, което не залепва за ръцете. Разточете до дебелина от 1 мм. Нарежете на ленти с ширина 3 см.
- Добавете към каймата нарязания на ситно лук, сол и черен пипер на вкус.
- Оформете от месото малки кюфтета, а след това издължете едната страна, така че да заприличат на пилешко бутче. Поставете по една солета във всяко.
- След това вземете лента от тестото. Увийте го около плънката, като прикрепите тестото добре в основата на "бутчето".
- Налейте в тигана олио, така че да покрива "бутчетата" до половината. След това ги изпържете до страхотен червеникав цвят.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари