Направя ли го, веднага го прибирам, че иначе го унищожават още във фурната! Безумно вкусен млечен хляб, мек като пухче:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Направя ли го, веднага го прибирам, че иначе го унищожават още във фурната! Безумно вкусен млечен хляб, мек като пухче:
Направя ли го, веднага го прибирам, че иначе го унищожават още във фурната! Безумно вкусен млечен...
18333
Направя ли го, веднага го прибирам, че иначе го унищожават още във фурната! Безумно вкусен млечен хляб, мек като пухче:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този млечен хляб е изключително нежен, мек и ефирен. Добавянето на мляко придава на тестото с мая приятен вкус, а използването на техниката Tenjong му придава мекота. Характерното тук е, че една част от тестото се вари и след това се смесва с останалата част. Благодарение на това специфично действие тестото бухва и става поресто. Не пропускайте да зарадвате семейството си с невероятно вкусния пухкав млечен хляб .

Пухкав млечен хляб

Продукти:

360 грама брашно

250 грама прясно мляко

2 яйца

20 грама масло

1/4 ч.л. суха мая

40 грама захар

1 ч.л. лъжичка сол

Приготвяне:

Загрейте 150 грама от млякото до топло състояние, добавете към него маята, захарта и оставете да престои четвърт час.

След това пригответе т.нар. "tenjong". Добавете 20 грама брашно към останалото мляко, сложете на среден огън и варете , докато получите консистенцията на пудинг.

След това сместа трябва да се охлади леко.

Счупете 1 яйце в останалото брашно, добавете маслото, маята с млякото и солта. Накрая добавете сварената по-горе паста, разбъркайте и омесете тестото. Прехвърлете готовото тесто в удобен съд, който първо трябва да се намаже с олио. След това го оставете за час и половина, така че да втаса достатъчно.

Премесете тестото, разделете на части и оформете по желание хляба - може на топки, или пък питки, а може и на един по-голям самун.

Разбийте второто яйце с 40 грама мляко и намажете хляба преди печене.

Изпечете хляба за половин час във фурната на 180 градуса.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft