Направя ли така макароните никой у нас друго не поглежда

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Направя ли така макароните никой у нас друго не поглежда
Направя ли така макароните никой у нас друго не поглежда
18009
Направя ли така макароните никой у нас друго не поглежда
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Макароните отдавна са залегнали здраво в менюто на всяко семейство. Вече не са само сварени и сервирани с кетчуп и кайма. Днес те се използват като една от съставките на вкусни ястия. По правило това са гювечите. Те са не само много засищащи, но и вкусни. Допълнени с правилните съставки, пастата може да бъде една от любимите ви храни. И ако търсите нещо вкусно, с което да нахраните семейството си тази вечер, ето една рецепта за вас.

Този гювеч се нарича още "юфка" . Като малки често ни предлагаха нещо подобно в детската градина. След това имаше няколко вариации: с яйце, месо, извара, парченца плодове и стафиди. Можете да опитате да го приготвите с кайма. Ако нямате юфка у дома, можете да използвате обикновена паста. Включени са подробни инструкции и съвети.

    
 

Съставки

Юфка 300 гр

Свинска кайма 500 гр

Лук 3 бр.

домат 2 бр.

кашкавал 250 гр

Майонеза 4 супени лъжици

Доматена паста 4 супени лъжици

Мляко 200 мл

Слънчогледово олио 4 супени лъжици

подправки 1 пакет

Сол н вкус

черен пипер (смлян) на вкус

 

Подготовка

Сварете вода в тенджера. Не забравяйте да я посолите, а след това сварете пастата според инструкциите на опаковката.


Когато пастата е готова, изхвърлете я в гевгир и я оставете настрана да изстине.


Междувременно обелете 1 глава лук. Смелете го с нож или в блендер


Добавете настъргания зеленчук към каймата. Подправете със сол и черен пипер на вкус


Загрейте слънчогледовото олио в тиган и запържете каймата до омекване. Ако искате каймата да е по-крехка, можете допълнително да я смелите в блендер.


Направете сос за юфката. За да направите това, смесете мляко, майонеза и доматено пюре в отделен контейнер


Настържете кашкавалът на едро ренде


Сега вземете формата, в която ще печете. Намажете я с масло. Обелете 2 глави лук и нарежете на кръгчета. Постелете дъното на формата с тях. Отгоре се изсипва каймата и се разпределя върху лука. 


Нарежете доматите на филийки и поставете върху каймата


Нарежете билките и ги поръсете върху доматите. 


Следващият слой ще бъде половината от кашкавала.


И след това - юфка. Изсипете сосът върху слой макарони и отгоре поръсете с останалото количество кашкавал


Задайте температурата на фурната на 180°C. Изпратете ястието във фурната за 50 минути

Плодовите опции се поливат със сироп или мед. Тъй като нашата версия вече включва сос, приготвен от мляко, доматено пюре и майонеза, не е необходимо да я поливате, защото ястието вече е доста сочно. Но както се казва, картите са в ръка: можете да добавите малко домашен сос или кетчуп в чинията си. Споделете рецептата на вашата страница и тогава вашите приятели също ще се научат как да сервират познати съставки по нов начин.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft