2 яйца
60 гр. масло
200 гр. черен шоколад
200 гр. брашно
2 ванилии
100 гр. кафява захар
1/2 бакпулвер
кристална захар на вкус
пудра захар по желание
За тези сладки е важно да използвате черен шоколад, а не имитация, понеже няма да постигнете желания ефект, а и вкусът на сладките няма да е същият.
Шоколадът, захарта и маслото се разтопяват на много ниска температура. Когато се разтопят, се дръпват настрана и в сместа се добавят яйцата едно по едно при постоянно биене с миксер. След това към сместа се добавят брашното, ванилиите и бакпулверът. Така приготвеното тесто се оставя в хладилник за около 1 час, може и повече.
В тава, покрита с хартия за печене, се подреждат сладките. Оформят се с ръце кръгли топчета и след това се овалват първо в кристална захар, а след това - в пудра захар. Пекат се на 180 градуса около 10 минути.