Ако още не сте уточнили менюто за празниците, днес ви предлагаме една уникална рецепта за предястие , а защо не и за по-леко основно ястие. Пълнените гъби с кайма ще се превърнат в истинска украса на празника! Освен апетитен външен вид, те са и фантастично вкусни! Гъбите са лесни за приготвяне, така че всеки може да се справи.
Уникално пълнени гъбки
Продукти:
1 кг едри гъби
1/2 кг говежда кайма
1/2 ч.л. сладък червен пипер
1 с.л. ситно нарязан магданоз
1/2 ч.л. смлян черен пипер
1/2 ч.л. сол
50 гр. кашкавал (настърган)
20 мл зехтин
1 с.л. олио
Приготвяне:
Първо пригответе плънката. Поставете каймата в купа, добавете всички подправки, сол и ситно нарязани билки. Разбъркайте добре.
Оформете малки по размер кюфтета с приблизително еднакъв размер.
Измийте добре гъбите и отстранете пънчетата. Разпределете гъбените "шапки" с отвора нагоре върху тавичка, която предварително сте намазали със зехтин.
Поставете по едно кюфтенце във всяка "шапка" и поръсете всичко със зехтин.
Настържете кашкавала на ситно ренде. Поръсете върху каймата.
Включете фурната предварително, така че да се загрее до 180 °. Поставете гъбите за половин час.
Да ви е сладко!