ЯЙЦА+ЛИМОН пълнят костите с калций! Най-ефективното средство за крехки кости и остеопороза::

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
ЯЙЦА+ЛИМОН пълнят костите с калций! Най-ефективното средство за крехки кости и остеопороза::
38590
Снимков материал: pixabay.com
ЯЙЦА+ЛИМОН пълнят костите с калций! Най-ефективното средство за крехки кости и остеопороза::

За укрепване на костите, избягване на фрактури и предотвратяване на процеса на остеопороза, използвайте този народен лек .

Костната тъкан е жива тъкан, която се променя през целия живот. Калцият се усвоява чрез храната, а за нуждите на организма се освобождава през костите, ако не се усвоява достатъчно чрез храната.

Костите са в състояние на постоянно ремоделиране, освобождаване на калций и включване на нов калций. По време на детството костите се изграждат повече, отколкото се разграждат, в юношеството те се разграждат и натрупват еднакво, а когато човек остарява, процесът на разграждане става доминиращ и има загуба на костна маса.

остеопороза

Особено при жени в постменопауза се наблюдава отслабване на костите , намаляване на плътността и развитие на остеопороза . За да „напълните“ костите си с калций, трябва всеки ден да ядете храни, богати на този минерал.

Млякото и млечните продукти са най-често срещаният източник, но не са единствените. Калцият се съдържа и в портокалов сок, сушени смокини, зеле, броколи, бял и шарен боб, сусам.

Яжте поне една порция зелени зеленчуци всеки ден. Освен това яжте порция зърнени храни дневно, тъй като те са богати на витамини и минерали. Въпреки това, прекомерният прием на фибри затруднява усвояването на калций, така че бъдете умерени.

Около 30 г ядки могат да бъдат чудесно средство за лечение на остеопороза, а ако добавите масло от пшеничен зародиш, това ще допринесе за ефекта.

ЯЙЦА И ЛИМОН

Вземете няколко яйчени черупки и ги измийте добре. Отстранете остатъците от белтъка, но запазете вътрешната мембрана, тъй като тя е богата на хранителни вещества.

Напълнете тенджерка с вода и оставете да заври. Добавете яйчените черупки и варете за 10 минути, за да премахнете всички микроорганизми.

След това поставете черупките върху стъклена повърхност и ги оставете за една нощ да изсъхнат. На следващата сутрин ги сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете за 10 минути. Извадете ги и ги оставете да изстинат.

яйчени черупки

Смелете готовите черупки в кафемелачка до получаване на фин прах. Съхранявайте получения прах в плътно затворен буркан, далеч от влага и топлина.

Прах от яйчена черупка се консумира по една чаена лъжичка на ден, която може да бъде разделена на три дози за по-лесно усвояване. Смесете най-добре с лимонов сок.

лимонов сок

Изстискайте сока на половин лимон в чаша. Отстранете семките при изстискване. Добавете 50 мл топла вода, малко мед и една чаена лъжичка прах от яйчени черупки. Разбъркайте добре, след което изпийте сока, докато е горещ.

Пийте по чаша от тази напитка всеки ден. След една седмица направете почивка с лимонов сок за 7 дни и консумирайте прах от яйчени черупки с вода, мляко или друг сок. След това продължете с лимонов сок в продължение на 7 дни, като следвате същата процедура, ако е необходимо.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft