За укрепване на костите, избягване на фрактури и предотвратяване на процеса на остеопороза, използвайте този народен лек .
Костната тъкан е жива тъкан, която се променя през целия живот. Калцият се усвоява чрез храната, а за нуждите на организма се освобождава през костите, ако не се усвоява достатъчно чрез храната.
Костите са в състояние на постоянно ремоделиране, освобождаване на калций и включване на нов калций. По време на детството костите се изграждат повече, отколкото се разграждат, в юношеството те се разграждат и натрупват еднакво, а когато човек остарява, процесът на разграждане става доминиращ и има загуба на костна маса.
Особено при жени в постменопауза се наблюдава отслабване на костите , намаляване на плътността и развитие на остеопороза . За да „напълните“ костите си с калций, трябва всеки ден да ядете храни, богати на този минерал.
Млякото и млечните продукти са най-често срещаният източник, но не са единствените. Калцият се съдържа и в портокалов сок, сушени смокини, зеле, броколи, бял и шарен боб, сусам.
Яжте поне една порция зелени зеленчуци всеки ден. Освен това яжте порция зърнени храни дневно, тъй като те са богати на витамини и минерали. Въпреки това, прекомерният прием на фибри затруднява усвояването на калций, така че бъдете умерени.
Около 30 г ядки могат да бъдат чудесно средство за лечение на остеопороза, а ако добавите масло от пшеничен зародиш, това ще допринесе за ефекта.
ЯЙЦА И ЛИМОН
Вземете няколко яйчени черупки и ги измийте добре. Отстранете остатъците от белтъка, но запазете вътрешната мембрана, тъй като тя е богата на хранителни вещества.
Напълнете тенджерка с вода и оставете да заври. Добавете яйчените черупки и варете за 10 минути, за да премахнете всички микроорганизми.
След това поставете черупките върху стъклена повърхност и ги оставете за една нощ да изсъхнат. На следващата сутрин ги сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете за 10 минути. Извадете ги и ги оставете да изстинат.
Смелете готовите черупки в кафемелачка до получаване на фин прах. Съхранявайте получения прах в плътно затворен буркан, далеч от влага и топлина.
Прах от яйчена черупка се консумира по една чаена лъжичка на ден, която може да бъде разделена на три дози за по-лесно усвояване. Смесете най-добре с лимонов сок.
Изстискайте сока на половин лимон в чаша. Отстранете семките при изстискване. Добавете 50 мл топла вода, малко мед и една чаена лъжичка прах от яйчени черупки. Разбъркайте добре, след което изпийте сока, докато е горещ.
Пийте по чаша от тази напитка всеки ден. След една седмица направете почивка с лимонов сок за 7 дни и консумирайте прах от яйчени черупки с вода, мляко или друг сок. След това продължете с лимонов сок в продължение на 7 дни, като следвате същата процедура, ако е необходимо.