Човешкият скелет се обновява на всеки три месеца, а здравите кости са здрави като стомана, но 50 пъти по-леки. Въпреки това, поради много различни фактори, те могат да загубят своята здравина и еластичност. За укрепване на костите , избягване на фрактури и предотвратяване на процеса на остеопороза, използвайте този народен лек .
Костната тъкан е жива тъкан, която се променя през целия живот. Калцият се усвоява чрез храната, а за нуждите на организма се освобождава през костите, ако не се усвоява достатъчно чрез храната.
Костите са в процес на непрекъснато ремоделиране, освобождаване на калций и включване на нов калций. По време на детството костите се иззграждат повече, отколкото се разграждат, в юношеството те се разграждат и изграждат еднакво, а с напредването на възрастта на човек процесът на разграждане става доминиращ и костната маса се губи.
Особено при жени в постменопауза се наблюдава загуба на костна маса, намалена плътност и развитие на остеопороза. За да "напълните" костите си с калций, трябва да ядете ежедневно храни, които са богати на този минерал.
Млякото и млечните продукти са най-често срещаният източник, но не са единствените. Калцият се съдържа и в портокаловия сок, сушените смокини, къдравото зеле, броколито, белия и шарен боб, сусама.
Яжте поне една порция зелени зеленчуци всеки ден. Освен това яжте порция пълнозърнести храни дневно, тъй като те са богати на витамини и минерали. Въпреки това, прекомерният прием на фибри затруднява усвояването на калций, така че бъдете умерени.
Около 30 г ядки могат да бъдат чудесно средство за лечение на остеопороза, а ако добавите масло от пшеничен зародиш, това ще допринесе за ефекта.
ЯЙЦА И ЛИМОН ЗА ЗДРАВИ КОСТИ
Вземете няколко яйчени черупки и ги измийте добре. Отстранете остатъците от белтък, но запазете вътрешната мембрана, тъй като тя е богата на хранителни вещества. Напълнете купа с вода и оставете да заври.
Добавете черупките на яйцата и варете 10 минути, за да премахнете всички микроорганизми. След това поставете черупките върху стъклена повърхност и ги оставете за една нощ да изсъхнат.
На следващата сутрин ги сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете за 10 минути. Извадете ги и ги оставете да изстинат. Смелете готовите черупки в блендер до получаване на фин прах. Съхранявайте получения прах в плътно затворен буркан, далеч от влага и топлина.
Прахът от яйчени черупки се приема концентриран, по една чаена лъжичка на ден, която може да бъде разделена на три дози за по-лесно усвояване. Смесете най-добре с лимонов сок. Изстискайте сока на половин лимон в чаша. Отстранете семките при изстискване.
Добавете 50 мл топла вода, малко мед и една чаена лъжичка прах от яйчени черупки. Разбъркайте добре, след което изпийте сока, докато е горещ. Пийте по чаша от тази напитка всеки ден.
След една седмица направете почивка от лимоновия сок за 7 дни, а концентрирания праха от яйчени черупки консумирайте с вода, мляко или друг сок. След това продължете с лимонов сок в продължение на 7 дни, като следвате същата процедура, ако е необходимо.