Вместо обикновен шницел, следващия път, когато имате свинско филе, опитайте този деликатес! Пригответе лесно и бързо тези фантастични Вълчи сарми .
Вкусотия, на която не може да устои нито един любител на месните деликатеси. Тази апетитна комбинация от месо, бекон и вкусна плънка ще ви спечели над 100%.
Запишете необходимите продукти:
Вълчи сарми от свинско в бекон
Продукти:
- 600 г свинско филе
За плънката:
- 20 ml растително масло
- 1 глава лук
- 1 люта чушка
- 1 червена сладка чушка
- 300 г гъби
- 20 мл лимонов сок
- сол
- млян черен пипер
- 1 лимон
Освен това:
- 200 г бекон
- 2 глави лук
- 100 г твърдо сирене
За соса:
- 200 г кисело мляко
- 10 г горчица
- 40 г кетчуп
- 5 г сладък червен пипер
- 5 г сух чесън
- 2 мариновани краставички
Приготвяне:
Нарежете месото на тънки филийки с приблизително еднаква дебелина и ги начукайте през фолиото с чук за месо.
Разстелете резените бекон върху плота, по два резена на кръст, а в средата сложете резен свинско месо.
В тигана наливаме олио и запържваме лука, който сме почистили и нарязали на кубчета.
Почистете лютата чушка , нарежете я на ситно и я добавете към лука.
Сега почистваме гъбите, също ги нарязваме на по-дребно и ги добавяме в тигана.
Всичко се запържва за 10 минути на среден огън заедно с лимона.
Добавете сол, черен пипер и разбъркайте.
След това сложете всичко в купа и настържете твърдото сирене на ситно ренде.
Смесете твърдото сирене с гъбената смес и с нея напълнете свинските филийки.
След това съберете месото около плънката, като леко надипляте краищата, така че да се получи малка бохчичка.
Така приготвените бохчички, завити с бекон, слагаме върху покрита с хартия за печене тава.
Печете на 180 °C за около 40 минути.
Докато месото се готви, пригответе соса.
Смесете киселото мляко с горчицата и кетчупа в купа.
Добавете ситно нарязани кисели краставички и разбъркайте.
След това добавете сладък пипер, сушен чесън, лимонов сок и разбъркайте отново.
Готово, можем да сервираме заедно с месото.
Добър апетит!