Ако искате да опитате нова рецепта с тиквички , ви предлагаме да приготвите пълнени тиквички с наденица, рикота и спанак . Разбира се, ако не сте любители на месото, можете да замените наденицата с варен грах и да се насладите на това вкусно ястие.
Пълнени рулца от тиквички
Необходими съставки:
3 големи тиквички
350 грама наденица или кренвирши (може и колбас по желание)
400 грама пресен спанак
4 скилидки чесън
2 супени лъжици зехтин
200 грама рикота
150 грама пармезан
150 грама моцарела
1 яйце
сол, черен пипер, босилек, червен пипер
1 буркан доматен сос или сос Арабиата
Начин на приготвяне:
1. Измийте добре тиквичките и ги нарежете на тънко по дължина. Подредете ги в тава за печене и покрийте с хартия, за да пуснат излишната течност. Оставете ги за около 20 минути.
2. Пригответе плънката. Сложете нарязаните наденички в тиган и ги запържете на слаб огън. Извадете ги от тигана и добавете чесъна и спанака. Запържете около пет минути.
3. Добавете сварения спанак, моцарелата, рикотата, пармезана и яйцето в купата с наденичките. Подправете със сол, черен пипер, босилек и червен пипер.
4. Отстранете хартията от резените тиквичка и попийте излишната течност. Нанесете пълнеж върху всяко парче тиквичка и внимателно завийте парчетата на руло.
5. Сложете доматен сос или сос Арабиата в тава за печене, наредете тиквичките "изправени", поръсете с моцарела и печете около 25 минути при температура 200 градуса по Целзий.
Да ви е сладко!