Напълнете черния дроб с вряща вода и добавете горчица. Никога не съм опитвала по-вкусен черен дроб, сега винаги готвя така!

вход през zajenata.bg
За Жената
Напълнете черния дроб с вряща вода и добавете горчица. Никога не съм опитвала по-вкусен черен дроб, сега винаги готвя така!
721
Снимков материал: pixabay.com
Напълнете черния дроб с вряща вода и добавете горчица. Никога не съм опитвала по-вкусен черен дроб, сега винаги готвя така!

Това е една от любимите ми рецепти, с която можете да направите всеки черен дроб вкусен, мек и сочен.

Състав:

  • черен дроб, 700 г;
  • лук, 3 - 4 броя;
  • чесън, 2 скилидки;
  • сметана, 4 супени лъжици;
  • вода, 2 супени лъжици;
  • горчица, 1 ч.л .;
  • сол, подправки.

Процес на готвене:

  • Нарежете черния дроб на порции и залейте с вряла вода за 2 - 3 минути. Заливайки с вряща вода, получаваме по-мек черен дроб и няма мирис, отколкото при накисване в мляко.
  • Нарежете лука на тънки полупръстени и запържете в олио, поръсено с малко захар и щипка сол.
  • Когато лукът стане златист, добавете накълцан чесън и запържете.
  • След 30 - 60 секунди добавете черния дроб, сол на вкус и намалете топлината. Задушете 3 минути, покрийте тигана.
  • За соса смесете горчица и заквасена сметана. Вземете горчица по ваш вкус. Ако имате гъста, домашна заквасена сметана, можете да добавите малко вода.
  • Изсипете соса върху черния дроб, разбъркайте и оставете да къкри под капака за около 10 минути. 

Сервирам този черен дроб с картофено пюре, варен ориз и други гарнитури. Добър апетит!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft