Вчера направих пълнени чушки за обяд, но по съвсем различен начин, със съставка, която никога не бихте се сетили да добавите. Чушките се получиха много вкусни и сочни, а веднъж опитате ли, често ще ги правите, защото са уникално вкусни. Идеалният семеен обяд.
Обикновено приготвяме пълнените чушки с кайма и доматен сос или подобен вариант, а в постния вариант се пълнят с картофи или ориз. Ето обаче една нова рецепта за пълнени чушки , която наистина си заслужава да опитате:
Нова рецепта за пълнени чушки
Продукти:
3-4 супени лъжици олио, една малка глава лук (или 2-3 млади глави лук)
половин чаена лъжичка сол (или на вкус)
2 големи парчета пилешки гърди
черен пипер, смлян
1/2 ч.л.
лют червен пипер
къри
вегета (суха подправка)
червен пипер
Ще ви трябват още:
един голям или два по-малки моркова (настъргани)
един домат (нарязан на малки кубчета)
200 г сварен бял ориз
едно пакетче гъбена крем супа
10 средно големи чушки за пълнене
500 мл неутрална заквасена сметана
100 гр. настърган кашкавал за поръсване отгоре
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на ситно, морковът се настъргва, месото се нарязва на кубчета, пилешките гърди се измиват и овкусяват, сиренето се настъргва. След като направите всичко това, можете да започнете процеса на приготвяне на ястието.
В малко загрято олио запържете ситно нарязания лук. Оставете да къкри около две минути, докато омекне и се глазира, след което добавете пилешкото бяло месо, нарязано на по-малки кубчета. Подправете с подправки на вкус.
Задушете месото при непрекъснато бъркане, след което добавете настъргания морков, един домат, нарязан на ситно и отново разбъркайте добре, за да се смесят съставките. Приблизително 5 минути са достатъчни, за да се изпържи месото от всички страни.
След това добавете двеста грама ориз, предварително сварен (не много) и прецеден.
Разбъркайте отново добре и смесете съставките. Най-накрая идва тайната съставка и това е гъбената крем супа на прах (от пакетче). Изсипете цялото съдържание на пакетчет в задушеното месо.
Разбъркайте добре и изключете котлона. Междувременно пригответе чушките: измийте ги и ги почистете от дръжките и семената. Внимателно гребвайте от сместа с лъжица и напълнете чушките (по две-три супени лъжици на чушка).
Залейте пълнените чушки с течна заквасена сметана. Върху чушките поръсете настърган кашкавал (гауда) по избор. Сложете готовото ястие в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете около 50 минути.
Печените чушки са много вкусни и сочни. Сервирайте с част от соса, който ще се образува в тавата.
Насладете се на тази вкусотия!