Нарежете свинския врат и го напълнете с домати. Семейството ми ме моли за тази вечеря всяка седмица

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Нарежете свинския врат и го напълнете с домати. Семейството ми ме моли за тази вечеря всяка седмица
Нарежете свинския врат и го напълнете с домати. Семейството ми ме моли за тази вечеря всяка седмица
1590
Източник: За Жената
Нарежете свинския врат и го напълнете с домати. Семейството ми ме моли за тази вечеря всяка седмица
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Свинският врат за вечеря винаги е страхотна идея. Особено ако го приготвите по тази рецепта.

Вкусът му е просто перфектен и никой няма да може да му устои. Свинският врат е месо, което се свързва със сезона на барбекюто. Не всеки обаче знае, че може да се използва и за приготвяне на перфектна вечеря на фурна. Методът е прост, не отнема много време и най-важното ястието, което ще приготвите е вкусно и много засищащо.

Вашето домакинство ще ви поиска повече от една порция, а другите домакини ще ви завиждат, че готвите толкова добре. Основната съставка на това ястие е, разбира се, свинският врат. Купете такъв с добро качество от доказана месарница и ще сте сигурни, че вечерята ви ще бъде перфектна. Освен това ви трябват и домати, с които да напълните месото, и още няколко съставки. Вече можете да имате повечето от тях в кухнята си, така че няма да харчите много за приготвяне на вкусното ястие. По-долу сме включили списък с необходимите съставки за Пълнен свински врат с домати и сирене

Пълнен свински врат с домати и сирене

Продукти:

  • 1,4 кг свински врат
  • 3 домата
  • 10 филийки сирене за печене (или кашкавал)
  • 1 супена лъжица масло
  • 2 супени лъжици гранулиран чесън (може и 2-3 скилидки, нарязани на тънко)
  • 2 чаени лъжички мащерка
  • 2 супени лъжици риган
  • 1 чаена лъжичка сладък смлян червен пипер
  • 1 чаена лъжичка сол

Приготвяне:

Започнете като приготвите марината. За целта налейте олио в купа и добавете риган, мащерка, чесън, червен пипер и черен пипер. Смесете всички съставки старателно. След това нарежете измитите домати на тънки филийки. 

Свинският врат се разрязва почти до края на успоредни резени и се намазва с готовата марината, така че да попадне и в разрезите. Поставете резен домат и сирене във всяка дупка. Може да добавите и парчнца чесън между разрезите. Закрепете цялата композиция с клечки за шишчета. 

свинско с домати и сирене

Снимка: YouTube

Готовото месо се поставя в огнеупорен съд, предварително намаслен. Загрейте фурната на 220 градуса и сложете месото в нея. Печете ги на тази температура за 30 минути, след което намалете на 160 градуса и печете за час. 

свинско пълнено

Снимка: YouTube

След изпичане извадете клечките за шишчета. Нарежете месото на парчета и сервирайте за вечеря с любимите си добавки. Ще разберете, че има добър вкус по това колко бързо изчезва от чинията ви.

Пълнено свинско на фурна

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft