Свинският врат за вечеря винаги е страхотна идея. Особено ако го приготвите по тази рецепта.
Вашето домакинство ще ви поиска повече от една порция, а другите домакини ще ви завиждат, че готвите толкова добре. Основната съставка на това ястие е, разбира се, свинският врат. Купете такъв с добро качество от доказана месарница и ще сте сигурни, че вечерята ви ще бъде перфектна. Освен това ви трябват и домати, с които да напълните месото, и още няколко съставки. Вече можете да имате повечето от тях в кухнята си, така че няма да харчите много за приготвяне на вкусното ястие. По-долу сме включили списък с необходимите съставки за Пълнен свински врат с домати и сирене .
Пълнен свински врат с домати и сирене
Продукти:
- 1,4 кг свински врат
- 3 домата
- 10 филийки сирене за печене (или кашкавал)
- 1 супена лъжица масло
- 2 супени лъжици гранулиран чесън (може и 2-3 скилидки, нарязани на тънко)
- 2 чаени лъжички мащерка
- 2 супени лъжици риган
- 1 чаена лъжичка сладък смлян червен пипер
- 1 чаена лъжичка сол
Приготвяне:
Започнете като приготвите марината. За целта налейте олио в купа и добавете риган, мащерка, чесън, червен пипер и черен пипер. Смесете всички съставки старателно. След това нарежете измитите домати на тънки филийки.
Свинският врат се разрязва почти до края на успоредни резени и се намазва с готовата марината, така че да попадне и в разрезите. Поставете резен домат и сирене във всяка дупка. Може да добавите и парчнца чесън между разрезите. Закрепете цялата композиция с клечки за шишчета.
Снимка: YouTube
Готовото месо се поставя в огнеупорен съд, предварително намаслен. Загрейте фурната на 220 градуса и сложете месото в нея. Печете ги на тази температура за 30 минути, след което намалете на 160 градуса и печете за час.
Снимка: YouTube
След изпичане извадете клечките за шишчета. Нарежете месото на парчета и сервирайте за вечеря с любимите си добавки. Ще разберете, че има добър вкус по това колко бързо изчезва от чинията ви.
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!