Нарязах четвърт зелка, чукнах 2 яйчица и стана вкусотия до шия! Ей на това му викам аз от нищо - нещо!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Нарязах четвърт зелка, чукнах 2 яйчица и стана вкусотия до шия! Ей на това му викам аз от нищо - нещо!
Нарязах четвърт зелка, чукнах 2 яйчица и стана вкусотия до шия! Ей на това му викам аз от нищо -...
10026
Нарязах четвърт зелка, чукнах 2 яйчица и стана вкусотия до шия! Ей на това му викам аз от нищо - нещо!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Деликатно, меко тесто и сочен, вкусен пълнеж. Това е невероятната рецепта със зеле , която ви предлагаме днес.

Този вкусен зелник с бъркано тесто ще ви погъделичка нежно по небцето, а после ще ви изненада с ярък и наситен вкус. Засищащо, вкусно и много ароматно! Ето и рецептата за вкусния и бърз пай със зеле :

Зелник с бъркано тесто

Продукти:

100 гр. брашно

200 гр. заквасена сметана

1/2 ч.л. бакпулвер

2 яйца

200 гр. зеле

сол, подправки - на вкус

копър - малка връзка

зелник с бъркано тесто

Приготвяне:

Разбийте яйцата в дълбок съд.

Разбийте и добавете заквасената сметана и подправките (в случая следната смес: черен пипер 1/4 чаена лъжичка + червен пипер 1/4 чаена лъжичка).

Посолете на вкус и разбийте с бъркалка до гладка смес.

Добавете бакпулвера към брашното и го пресейте в яйчената смес, на няколко порции.

Разбъркайте гладко тесто.

Накълцайте ситно зелето и го поставете в отделна купа.

Нарежете копъра на ситно, добавете към зелето.

Посолете и разбъркайте всичко. Пълнежът е готов.

Покрийте дъното на съда за печене с хартия за печене.

Намажете страните и дъното на формата с растително масло.

След това изсипете половината от готовото тесто във формата и разпределете върху дъното.

Поставете зелевата плънка върху тестото, изравнете я.

Залейте с останалото тесто и също заравнете.

Загрейте фурната на 200 ° C и печете пая за 35-40 минути.

Готовността може да се провери с дървено шишче.

Извадете готовия зелник от фурната и охладете за 20-25 минути.

бърз зелник

Освободете от формата и поднесете ястието топло.

Приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft