Ако търсите ястие, което да замени любимите на всички пълнени чушки, попаднали сте на правилното място. Необходими са ви само глава лук и няколко съставки, а ефектът ще зарадва вашето семейство и гости на празничната трапеза.
Лукът се слага във вряща вода, след което се прави апетитна плънка с кайма и ориз. Важно е да напълните лука, който скоро ще изненада всички с вкуса си. Това ястие ще се хареса на любителите на месото.
Отличната плънка от задушен лук и ароматен сос гарантират невероятно вкусно ястие. Пригответе го за семейния празник или просто така, и ще се хареса на семейството и гостите ви . Ще изглежда страхотно и на празничната трапеза. Ето необходимите продукти за Пълнен лук с кайма по селски :
Пълнен лук с кайма по селски
Продукти:
- 7 големи глави лук
- 700 г мляно месо
- магданоз
- сол
- черен пипер
- сладък червен пипер
- 4 супени лъжици олио
- 1 чаша варен ориз
- 3 супени лъжици доматено пюре
- 2 чаши вода
Приготвяне:
Започнете да приготвяте ястието, като първо обелите лука. Пуснете главите лук в тенджера с подсолена вряща вода. Варете до омекване, след което оставете да изстине .
През това време направете плънката. В купа се слагат ситно нарязания лук, каймата и сварения ориз. Добавете и подправки.
Налейте олиото, добавете магданоза и разбъркайте добре съставките. Когато лукът изстине, отделете внимателно пластовете - ще бъде лесно, когато е омекнал.
Снимка: YouTube
Сега напълнете всяка обвивка с приготвената месна плънка. Поставете напълнените луковици в тенджера или дълбок тиган. Направете сос от доматено пюре и вода. Залейте лука със соса и гответе 20 минути.
Ястието е вкусно и изглежда впечатляващо на масата. Лук, пълнен с ароматно месо с ориз и задушен в доматен сос, си заслужава да бъде опитан. Интересният външен вид на ястието радва окото и кара всеки да поиска рецептата за това ястие.
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!