Нарязвам, слагам в буркан, ръся със захар и забравям какво е кашлица и пневмония! РЕЦЕПТА, от която всяка болест се страхува!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Нарязвам, слагам в буркан, ръся със захар и забравям какво е кашлица и пневмония! РЕЦЕПТА, от която всяка болест се страхува!
5830
Снимков материал: pixabay.com
Нарязвам, слагам в буркан, ръся със захар и забравям какво е кашлица и пневмония! РЕЦЕПТА, от която всяка болест се страхува!

Тази домашна рецепта е най-ефикасна при кашлица, респираторни инфекции и вируси. Като профилактика се препоръчва да се приема по 1 чаена лъжичка на ден за укрепване на имунитета. 

Този сироп го помня добре от детството си, когато майка ми ни го правеше, особено през зимата, когато навън върлуваха разни болести.

Сиропът е най-ефективен при кашлица, възпаление на дихателните пътища и вируси.

Като профилактика се препоръчва да се приема по 1 лъжица на ден за укрепване на имунитета .

Ако не харесвате класическия лучен сироп, имаме добра новина за вас.

Благодарение на лимона и джинджифила вкусът на лука не е толкова интензивен, дори децата го понасят добре.

Ако искате да подпомогнете лечебното действие на сиропа, добавете към него мед и щипка куркума.

Кога помага сиропът?

  • при грип
  • кашлица и настинка
  • действа и срещу задушлива и пароксизмална кашлица
  • лекува възпаления в устната кухина
  • помага при възпаление на бронхите и белите дробове
  • повишава общите защитни сили на организма

Бележки:

Ако децата ще пият сиропа, препоръчваме да добавите 2 см джинджифила.

Ако сиропът се пие от възрастни, добавете 3 см джинджифил.

СИРОП ЗА КАШЛИЦА С ЛУК И ДЖИНДЖИФИЛ

Имаме нужда от:

  • 1 голяма глава лук
  • 1 лимон
  • 2-3 см джинджифил
  • захар

Приготвяне:

Обелете лука и го нарежете на половинки .

Измийте лимона и го нарежете на половинки, без да го белите.

Обелете джинджифила и го нарежете на тънки филийки.

Поставете в буркана на няколко слоя:

Лук, лимон, джинджифил - и винаги се поръсва с лъжица захар.

Редете на слоеве, докато се използват всички съставки.

Покрийте съда с хранително фолио и го поставете близо до радиатора.

След 3 дни прецедете получения сироп и изхвърлете съдържанието на буркана.

Тези 3 дни са периодът, в който лечебните вещества се освобождават от съставките и са готови за употреба.

Използвайте по 1 супена лъжица и съхранявайте съдържанието на сиропа в хладилник.

Желаем Ви много здраве! :-)

сироп лук и джинджифил

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft