Чудесен бисквитен сладкиш , който е известен още като " фалшив щрудел ".
Това е изключително бърза рецепта за сладкиш, подобен на ябълков щрудел.
Необичайна е с това, че изисква печене и същевременно използване на готови бисквитки – характерно за десертите без печене.
Благодарение на този трик тестото е едновременно хрупкаво и меко, така че можете да получите десерт с две текстури за няколко минути в кухнята.
Всичко, което трябва да направите, е да наредите ябълки върху бисквитите, да ги покриете с тесто и да запечете.
Благодарение на тази комбинация от слоеве, ябълките не се преваряват и не образуват еднородна маса, което придава на сладкиша консистенция, напомняща на щрудел.
Приготвянето на този десерт отнема не повече от 15 минути, толкова време отнема и печенето.
Това е изключително бърз сладкиш, който може да се приготви и за неочаквани гости.
Струва си да изберете твърди и кисели ябълки за рецептата, които не трябва да се разпадат по време на печене.
Освен това можете да добавите например орехи или кокос.
Фалшив ябълков щрудел
Продукти:
- 1 пакет бисквити
- 2 твърди кисели ябълки
- 30 мл лимонов сок
- 1 супена лъжица канела
- 3 яйца
- 80 г гранулирана захар
- 100 г обикновено брашно
- 1 чаена лъжичка бакпулвер
Приготвяне:
Поставете бисквитките на дъното на съд за печене.
Обелете ябълките, нарежете ги на четвъртинки и отстранете сърцевината. След това нарежете на филийки.
Сложете ги в купа, залейте с лимонов сок и разбъркайте.
За по-добър резултат може да оставим ябълките настрани за няколко минути, но не е задължително.
Подредете ябълките плътно върху бисквитките, така че да се застъпват, и ги поръсете с канела.
Отделете жълтъците от белтъците.
След това разбийте жълтъците със захарта на твърд сняг.
Добавят се белтъците и всичко се разбива с миксер.
Накрая добавете пресятото брашно с бакпулвер на порции и объркайте тестото старателно след всяко добавяне.
Изсипете тестото върху бисквитките и ябълките.
Сложете в предварително загрята на 180°C фурна и печете 15 минути, докато сладкишът се зачерви.
Преди сервиране може да го поръсите с пудра захар или да залеете с шоколадова глазура.
Желаем ви добър апетит!