Пригответе първо сухата смес - разбъркайте много добре всички съставки за нея.
Настържете ябълките.
Върху намазнена тавичка (30х25 см.) разпределете равномерно първо сухата смес.
След това покрийте със слой ябълки (може леко да ги изстискате).
После поставете отново слой суха смес и продължете да редувате така, докато се запълни тавичката. Завършете със суха смес.
Най-отгоре настържете добре охладеното масло.
Печете при температура ~180°C около 40-45 минути.
Когато остават 5-7 минути от печенето, поръсете сладкиша с ванилова или обикновена захар и отново го поставете във фурната, за да се карамелизира повърхността му.
Извадете готовия сладкиш от фурната, оставете го да се поохлади и го нарежете на квадрати или ромбоиди.
Сладкишът е с хрупкава карамелена коричка и сочна и мека сърцевина.
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Насипен ябълков сладкиш - невероятно лесен и невероятно вкусен!
Насипен ябълков сладкиш - невероятно лесен и невероятно вкусен!
12 Май 2015
69470
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари