1 чаена чаша рикота
1/4 чаена чаша захар
3 яйца
1 супена лъжица царевично нишесте
кората на 1 лимон
ванилова есенция
щипка сол
Загрейте фурната до 200 градуса. Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Ако предпочитате по-сладък вкус, използвайте повече захар. В сместа прибавете настърганата лимонова кора, ваниловата есенция и нишестето (може да замените царевичното с картофено). Разбийте всичко. След това сложете рикотата (може да използвате обикновена извара, но я минете през сито) и солта. Разбъркайте хубаво.
Застелете с хартия за печене дъното на форма с размери 18 х 18 см, изсипете получената смес, поставете във фурната за 45 минути и намалете температурата до 180 градуса. Десертът трябва да придобие златист цвят, но не бива да прегаря.
Остава най-трудната част: да изчакате да изстине :)