Сигурно неведнъж сте опитвали класическия вкус на сладкиша Наполеон - нежно вълшебство от крем и хрупкави кори. Всеки, който се е опитвал да го приготви, обаче, знае колко време и усилия изисква тази любима торта.
За този сладкиш са ви необходими 3 съставки и около 30-40 минути, но вкусът и нежността на тази торта са просто неописуеми! Ето рецептата за най-лесният Наполеон от 3 съставки :
Най-лесният Наполеон от 3 съставки
Продукти:
450 гр.бутер тесто
400 мл сметана с 33% масленост
200 гр.кондензирано мляко
Приготвяне:
1. Тестото не трябва да се точи, а само се размразява и нарязва на дълги ленти с ширина 1-1,5 см. Пекат се на 220 градуса за 12-15 минути до златисто-кафяво.
2. За крема: сметаната се разбива и на тънка струйка се добавя кондензираното мляко.
3. Правоъгълна или квадратна тавичка се покрива с прозрачно фолио. Дъното се намазва с крем.
4. Поставя се слой от охладените ленти, намазва се с крем, отново слой ленти, след това крем и т.н. Оставят се 3 супени лъжици от крема и 2-3 ленти за украса. Тортата се прибира в хладилника за 12 часа.
5. Готовият сладкиш се изважда от формата върху десертна чиния. Намазва се със заделения крем и се поръсва с натрошените запечени тестени ленти.
6. Най-добре я нарежете с назъбен нож за хляб.
Приятен апетит!