Настъргвам 3 картофа, лук режа на кубчета, разбивам яйцата, добавям кашкавал и вкусотията е готова за минути!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Настъргвам 3 картофа, лук режа на кубчета, разбивам яйцата, добавям кашкавал и вкусотията е готова за минути!
Настъргвам 3 картофа, лук режа на кубчета, разбивам яйцата, добавям кашкавал и вкусотията е...
4162
Настъргвам 3 картофа, лук режа на кубчета, разбивам яйцата, добавям кашкавал и вкусотията е готова за минути!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими продукти:

  • 3 големи картофа
  • 1 глава лук
  • 1 голям морков
  • 1 чушка
  • ½ връзка пресен зелен лук
  • 3 яйца
  • 1 чаена чаша прясно краве мляко
  • 200 грама брашно
  • 150 грама кашкавал
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер
  • сол на вкус
  • мелен черен пипер на вкус
  • слънчогледово олио

Начин на приготвяне:
Измийте и обелете картофите. Вземете белачката отново и нарежете на тънки ленти.

Сложете в купа и полейте с вода и оставете за 30 минути.

През това време обелете и нарежете лука на кубчета. Измийте, почистете и настържете моркова или с ренде или белачка. Почистете чушката от семките и дръжката и нарежете на парчета.

Сложете тиган на котлона, добавете малко олио и щом загрее сипете лука. Разбъркайте и гответе за 2-3 минути. Сложете морковите, разбъркайте и гответе за още няколко минути. Добавете чушката, разбъркайте и задушете за кратко. Овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте и свалете от котлона.

Отцедете добре картофите и сипете в голяма купа. Сложете сготвените зеленчуци. Измийте и нарежете зеления лук. Поставете в съда при другите продукти.

В отделен съд разбийте яйцата и след това сипете прясното мляко, брашното, бакпулвера и солта. Бъркайте, докато се получи еднородна смес.

С тази смес полейте зеленчуците в купата. Разбъркайте добре, за да се смесят хубаво.
Вземете форма за печене, покрийте с хартия и намажете с олио. Сипете сместа в нея и разпределете равномерно.

Сложете в предварително загрята до 180 градуса фурна и печете за 45 минути или до златисто.

Извадете и поръсете ястието с настърган кашкавал. Върнете във фурната за още 5 минути. След като се разтопи, извадете, нарежете и поднесете.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft