Настъргвам 5-6 ябълки в тавата и изливам тестото директно отгоре! Да не повярва човек - толкова просто, а толкова вкусно!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Настъргвам 5-6 ябълки в тавата и изливам тестото директно отгоре! Да не повярва човек - толкова просто, а толкова вкусно!
Настъргвам 5-6 ябълки в тавата и изливам тестото директно отгоре! Да не повярва човек - толкова...
1399
Източник: За Жената
Настъргвам 5-6 ябълки в тавата и изливам тестото директно отгоре! Да не повярва човек - толкова просто, а толкова вкусно!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Няма един кусур тази рецепта! Хем бърза, хем лесна и достъпна като продукти, хем крайният резултат е вкусен и оригинален! Без повече предисловия - ето какво ви трябва за това уникално вкусно и лесно Ябълково руло :

Лесно ябълково руло

Продукти:

Пълнеж:

  • 6 големи ябълки
  • 5-6 супени лъжици захар
  • 1 пакетче ванилова захар
  • 50 г орехи
  • 1 чаена лъжичка канела

За блата:

  • 3 яйца
  • 70-100 гр. захар (в зависимост от вкуса)
  • 150 гр.
брашно
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 1 пакетче ванилова захар
  • 80 мл прясно мляко
  • Приготвяне:

    Първо обелете и настържете ябълките, след което ги задушете заедно със захарта и ваниловата захар за кратко, за да се карамелизират.

    карамел ябълки

    Снимка: YouTube

    Докато ябълките се задушават, разбийте яйцата със захарта и ваниловата захар до побеляване, след това добавете млякото, брашното и бакпулвера и отново разбийте за кратко.

    тесто за руло

    Снимка: YouTube

    Когато ябълките се запържат, добавете орехите и канелата, след което ги оставете да изстинат за няколко минути. Прехвърлете ябълките в застлана с хартия за печене тава и ги разпределете равномерно.

    настъргани ябълки

    Снимка: YouTube

    Тавата, която използвах е 43×33 см. Разбитото бисквитено тесто се изсипва върху ябълките и се слага в предварително загрята фурна и се пече на 180 С. На мен ми бяха достатъчни 12 минути, но най-добре изчакайте да се запече хубаво.

    тесто върху яблъки

    Снимка: YouTube

    приготвяне руло

    Снимка: YouTube

    изпечено руло

    Снимка: YouTube

    Оставете сладкиша да се охлади за две-три минути, след това покрийте с хартия за печене и тава, след което обърнете.

    Отстранете хартията за печене, полепнала върху ябълковия пълнеж, след което завийте на руло (използвайте хартията) и оставете да изстине и стегне.

    завиване на руло

    Снимка: YouTube

    Поръсете го с пудра захар и се насладете на вкуса.

    готово ябълково руло

    Снимка: YouTube

    Да ви е сладко!

    парче руло

    Снимка: YouTube

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft