Настъргвам 5 моркова, добавям брашно, яйца и не мога да си представя празниците без тази ВКУСОТИЯ: Най-големият ФАВОРИТ на масата!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Настъргвам 5 моркова, добавям брашно, яйца и не мога да си представя празниците без тази ВКУСОТИЯ: Най-големият ФАВОРИТ на масата!
Настъргвам 5 моркова, добавям брашно, яйца и не мога да си представя празниците без тази...
77258
Настъргвам 5 моркова, добавям брашно, яйца и не мога да си представя празниците без тази ВКУСОТИЯ: Най-големият ФАВОРИТ на масата!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Малцина биха казали, че обикновените моркови могат да бъдат толкова вкусни.

Тайната, разбира се, се крие в начина, по който го приготвяте.

Днес ви предлагаме една страхотна празнична рецепта за мека и вкусна Морковена руладина , която буквално ще превземе празничната трапеза.

Празнична морковена руладина

Продукти:

  • 600 г настъргани моркови (аз получих това количество от 5 бр. моркови)
  • 5 яйца
  • 1 ч.
л. сол
  • 20 г масло
  • 40 г обикновено брашно
  • Пълнеж:

    • 200 г топено сирене
    • 50 г наситнен копър

    Приготвяне:

    Измийте и почистете морковите.

    След това ги настържете в купа.

    Разтопете маслото на котлон или в микровълнова фурна и го добавете към морковите.

    Оставете да къкри за около 20 минути, разбърквайте редовно.

    Свалете от котлона и оставете да изстине.

    През това време разбийте белтъците с щипка сол на твърд сняг.

    Към изстиналите задушени моркови добавяме жълтъците, брашното и твърдия сняг от разбити белтъци.

    Изсипете сместа върху тава, постлана с хартия за печене.

    Печете на 180 °C (аз пекох с вентилатор) около 20 минути.

    Оставете да изстине.

    Междувременно ще приготвим пълнежа:

    Смесете сиренето с нарязания копър в купа.

    Обърнете охладеното тесто върху хранителното фолио и отлепете хартията.

    Разстелете плънката и навийте на руло с помощта на фолио.

    Приберете рулото в хладилника за 60 минути.

    Нарежете и се наслаждавайте.

    морковена руладина

    Желаем ви добър апетит! :-)

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft