Настъргвам 5 тиквички, добавям малко кайма, малко кашкавал и става една вкусотия - цяло лято на това ядене живея!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Настъргвам 5 тиквички, добавям малко кайма, малко кашкавал и става една вкусотия - цяло лято на това ядене живея!
Настъргвам 5 тиквички, добавям малко кайма, малко кашкавал и става една вкусотия - цяло лято на...
131676
Настъргвам 5 тиквички, добавям малко кайма, малко кашкавал и става една вкусотия - цяло лято на това ядене живея!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Отличен обяд за цялото семейство - така започва рецептата си г-жа Лалова, която бе така любезна да я сподели с нас. "Няколко пъти седмично ядем този специалитет с тиквички у дома – в сезона на тиквичките е отлична идея за вкусен обяд.", пише ни нашата читателка.

Опитайте комбинацията от сочни тиквички, кайма и сметана, която придава изискан вкус и неповторим аромат на това ястие .

 Така че нека се заемем с него, за да можете да го вкусите възможно най-скоро! :-)

мусака с настъргани тиквички

Специалитет с тиквички и кайма

Продукти:

  • 5 малки тиквички
  • 400 г мляно месо
  • 2 глави лук
  • 2 лъжици доматено пюре
  • 100 г настърган кашкавал
  • 4 яйца
  • 150 г заквасена сметана
  • Сол
  • млян черен пипер
  • зехтин

Приготвяне:

Почистете и нарежете лука на ситно, запържете го в тиган с малко мазнина.

Добавете каймата, сол и черен пипер, прибавете доматеното пюре и задушете за кратко, докато каймата леко потъмнее.

Почистете и настържете тиквичките, отстранете излишния сок (изстискайте ги хубаво с ръце или през цедка). Смесете яйцата със  заквасената сметана и солта в купа.

Намажете формата за печене със зехтин. На дъното наредете половината от настърганите тиквички.

Върху нея се нарежда месната смес и се покрива с втората половина настъргани тиквички.

Всичко се залива със сметаново-яйчената смес. Накрая поръсете с настърган кашкавал. Можем да добавим всякакви зелени подправки (копър, магданоз,...) на вкус.

Печете ястието в загрята фурна около 30 минути при температура 180 градуса. Трябва да следите печенето, защото всяка фурна пече по различен начин.

мусака с тиквички

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft